Klik hier om ons te bellen


Over BEMA Automotive


BEMA Automotive is een label dat zijn oorsprong heeft bij de overname van Opeldealer Nefkens in Amersfoort door Willem de Vries in 1982. Omdat hij geen vennootschap had kreeg hij er een cadeau van de oude eigenaar, Piet Nefkens. Dat was de benzine exploitatie maatschappij Amersfoort (BEMA). Vanaf dat moment werden de verschillende bedrijven van de familie altijd gekoppeld aan de naam BEMA. De zoon en huidige eigenaar van BEMA Automotive, Adriaan de Vries nam het bedrijf over in 1998. Hij bouwde het uit van 3 tot 7 vestigingen, maar mede door de marktwerking en de gewenste herverdeling van het netwerk werd er in de loop der jaren een aantal bedrijven weer verkocht. Nefkens Amersfoort bleef echter altijd bestaan. Daarnaast verkreeg Nefkens in 2010 het importschap van Cadillac en Corvette in Nederland. 


In 2015 volgde er een fusie met de Opel bedrijven van Stam in de regio Utrecht. Dat is ook het moment dat Adriaan de Vries een stap terug deed en het management overgaf aan Geerlof Stam. Het concern werd omgedoopt tot Henri & Herman, Adriaan de Vries bleef echter wel verantwoordelijk voor de verkoop van de Amerikanen binnen het concern en deed daarnaast in- en verkoop in wat meer exotische auto’s en oldtimers. De laatste 10 jaar mocht Nefkens en later Henri & Herman namens GM dus de distributie verzorgen van deze echte Amerikaanse topproducten in Nederland. In 2020 hebben Geerlof en Adriaan echter besloten om de samenwerking nog wat verder af te bouwen. Adriaan blijft wel actief in autoland en blijft verantwoordelijk voor de verkoop van Cadillac en Corvette echter onder een nieuwe, of liever de oude vertrouwde naam, BEMA Automotive. 


De showroom bevindt zich in een schitterende ruimte achter het pand op hetzelfde adres als Henri & Herman in Amersfoort, Amsterdamseweg 151, maar omdat hij alleen werkt kunt U deze showroom alleen op afspraak bezoeken. Het wisselende aanbod staat natuurlijk op internet, maar u kunt ook altijd bellen als u vragen heeft naar bepaalde producten. Voor wat betreft het aanbod van de nieuwe Amerikanen, helaas is er door de strengere milieueisen in Europa een versobering van het modellengamma doorgevoerd. Op dit moment lijkt het erop dat we alleen de Cadillac XT4, de Cadillac Escalade en op kleine schaal de Corvette C8 zullen krijgen (2021). Daarom hebben we onze focus nog meer verlegt en naast deze nieuwe auto’s een steeds groter en wisselend aanbod van aparte, bij voorkeur Amerikaanse auto’s. We zoeken continu naar alle soorten modellen en uitvoeringen en alle bouwjaren. Of het nou om een aparte oldtimer gaat of een model dat verder niet verkrijgbaar is in Europa, als het er niet is kunnen we het voor u regelen. We zijn wat actiever dan voorheen met grijze import van producten die in Europa moeilijk leverbaar zijn, import, kenteken afhandeling, we nemen alles voor u uit handen. Ook gaan we ons wat meer richten op de verkoop van Amerikaanse Pick Ups. Check daarom regelmatig onze website of ons Instagram account. Graag tot ziens bij BEMA Automotive!